Svijet

"POSLAO SAM NAJBOLJE BORCE U UKRAJINU"! Ramzan Kadirov vojnicima preneo Putinove reči i pomenuo Bajdena!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Kadirov danas ispratio borce iz legendarnog puka policije specijalnih snaga.

Izvor: Profimedia

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov rekao je da je u Ukrajinu ispratio borce puka specijalne policije koji nosi ime njegovog oca Ahmat-Hadži Kadirova, koji su navodno među najspremnijim borcima u Čečeniji, prenela je RIA.

"Danas sam lično ispratio borce iz legendarnog puka policije specijalnih snaga koji nosi ime heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova u Ukrajinu. Oni su jedni od najobučenijih i borbeno najspremnijih boraca Čečenske Republike, kojima komanduje moj dragi BRAT, heroj Rusije Zamid Čalajev", napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu i dodao:

"U oproštajnoj poruci, istakao sam značaj zadataka koje pred njih postavlja vrhovni komandant Vladimir Putin. Svaki borac koji poštuje sebe mora časno da opravda ukazano veliko poverenje i da što efikasnije i brže ispuni nalog komande. Od toga zavisi budućnost naroda Rusije i Ukrajine, snaga i moć naše države", napisao je Kadirov. 

On je takođe naveo da je proverio opremu boraca i da mu je drago što su opremljeni najsavremenijim naoružanjem.

 "U slučaju nužde, oni uvek imaju mogućnost da pozajme oružje od gospodina Bajdena, koji je organizovao besplatno snabdevanje Ukrajine za naše borce. Pobeda će biti naša! AHMAT-MOĆ!", napisao je Kadirov.