Svijet

"DOBAR RUS = MRTAV RUS" - JEZIVI POSTERI OSVANULI U LONDONU! Svinja u bojama ruske zastave, a pored poziv na SMRT!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nejasno je koliko je plakata postavljeno, niti da li su do sada skinuti.

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/CPBritain

Kako prenose ruski mediji, u Londonu su se pojavili posteri koji Ruse prikazuju kao svinje i pozivaju na njihovu smrt. Na posterima je prikazana svinja u bojama ruske zastave, uz tekst "Dobar Rus = Mrtvi Rus". Komunistička partija Velike Britanije pozvala je vlasti da "brzo deluju" i uklone pomenute postere, partija je takođe dodala da plakati podsećaju na progon Jevreja iz nacističke ere.

Na fotografijama u pozadini se vidi logo javnog prevoza u Londonu.

"Ako vidite ovakav poster, pocepajte ga. Vlasti treba brzo da deluju protiv ovakvih antiradničkih plakata. Potrebno nam je jedinstvo među ljudima. Jer prva slika je samo na korak od druge", Tvitovala je Komunistička partija Britanije u ponedeljak.

Druga slika koju je postavila stranka prikazuje antijevrejsku propagandu iz ratne Poljske. Nejasno je koliko je plakata postavljeno, niti da li su do sada skinuti. Isto tako, nejasno je ko je lepio plakate, prenosi RT.

Podsetimo, ruski muzičari i izvođači stavljeni su na crnu listu u SAD i Evropi zbog odbijanja da osude Putina, ruski proizvodi su povučeni sa polica u američkim prodavnicama, a ruske prodavnice i restorani su zatvoreni od Berlina do Vašingtona. Nemačka je čak navela da će odbiti da leči ruske i beloruske pacijente ranije ovog meseca, pre nego što je poništila svoju odluku usred negodovanje javnosti, prenosi RT.