Svijet

VLADIMIR PUTIN JE SATJERAN UZA ZID, ZNAMO ŠTA ĆE SLJEDEĆE URADITI: Bajden najavio potez Rusije koji LEDI krv u žilama!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Džo Bajden izjavio je da je Vladimir Putin satjeran uza zid i da će upotrijebiti hemijsko i biološko oružje protiv Ukrajine.

Izvor: YouTube/The Guardian

Američki predsjednik Džo Bajden izjavio je da je Vladimir Putin "satjeran uza zid" i da njegovi postupci i optužbe ka ukrajinskoj strani u ratu "najavljuju njegov sledeći potez". Govoreći na Poslovnom okruglom stolu, Bajden je kazao da ruski predsjednik lažno tvrdi da Amerika u Evropi ima biološko i hemijsko oružje.

"Putin je satjeran uza zid, i sada priča o novim lažnim uzbunama koje sam postavlja. Među njima su i tvrdnje da mi imamo biološko i hemijsko oružje u Evropi, koje jednostavno nisu tačne", rekao je američki predsjednik.

"Rusija takođe nagovještava da Ukrajina ima biološko i hemijsko oružje, što je jasan znak da sam planira da upotrijebi obije vrste oružja", rekao je on.

Vašington i američki saveznici ranije su optužili Rusiju za iznošenje lažnih tvrdnji o programu biološkog oružja u Ukrajini, kojima bi opravdala sopstveno korišćenje takvog oružja.

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je Kijev, ne iznoseći nikakve konkretne dokaze, da planira da izvrši napad hemijskim oružjem na sopstveni narod i da za to optuži Moskvu.