Svijet

UKRAJINA NE MOŽE DA ISPUNI ULTIMATUM RUSIJE! Zelenski nikad oštriji - "Neophodno je da sve nas unište"!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ukrajina je odbila ruski ultimatum da preda Marijupolj do svitanja.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Guardian News

Ukrajina ne može da ispuni ultimatum Rusije, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u intervjuu za Suspilne u ponedjeljak.

"Ukrajina ne može da ispuni ultimatum Rusije. Neophodno je da sve nas unište, onda će njihov ultimatum biti ispunjen. Na primjer, dajte Harkov, Marijupolj ili Kijev. Ni Harkov, ni Marijupolj, ni Kijev, ni ja, predsjednik, ne možemo to da uradimo. Ljudi štite našu državu", rekao je Zelenski.

Podsjetimo, Ukrajina je odbila ruski ultimatum da preda Marijupolj do svitanja, prenijeli su ranije svjetski mediji. Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk u intervjuu u nedjelju uveče potvrdila je da vojska u Marijupolju neće položiti oružje, i dodala da Moskva "gubi vrijeme".

"Nema nikakvog govora o polaganju oružja, niti o predaji. O tome smo već obavijestili rusku stranu. Umjesto da gube vrijeme da pišu dokumente od osam strana, neka otvore humanitarne koridore. Ovo je svjesna manipulacija i istinsko uzimanje talaca", rekla je ranije Irina. Moskva je zahtjeve iznijela na dokumentu od osam strana, i zvanični Kijev ih je odbio kao i gradske vlasti u Marijupolju.