Svijet

STRAVIČNE FOTOGRAFIJE TRŽNOG CENTRA U KIJEVU! Izgled objekta pre i posle žestokog razaranja - nije ništa ostalo (FOTO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Sigurnosne kamere snimile su trenutak kada projektil pogađa zgradu tržnog centra.

Izvor: Profimedia/Google Maps/screenshot

U napadu Rusije na tržni centar u Podilskom okrugu ukrajinske prestonice Kijeva poginulo je najmanje osam ljudi, saopštio je ukrajinski generalni tužilac. Posle ruskog raketiranja tržni centar i okolna parkirana vozila su se zapalila, saopštila je ukrajinska Služba za hitne situacije i dodala da su 63 vatrogasca bila na gašenju požara koji je dostigao i treći i četvrti sprat tržnog centra.

Sigurnosne kamere snimile su trenutak kada projektil pogađa zgradu tržnog centra, nakon čega sve odleće u vazduh, a na mestu zgrade ostaje samo vatrena lopta, koja guta sve okolo. Na fotografijama koje su nastale danas vidi se kako građani Kijeva u šoku posmatraju ruševine.

"Kao posledica neprijateljskog raketnog napada i požara koji je usledio, tržni centar je uništen, prozori na obližnjim stambenim zgradama su popucali, a oštećena su i parkirana vozila", napisalo je vrhovno tužilaštvo na Telegramu.

Tužilaštvo je nagovestilo da bi broj žrtava mogao da poraste, navodeći da je broj mrtvih zasnovan na preliminarnim informacijama, prenosi CNN. Tržni centar se nalazio u gusto naseljenom delu Kijeva, između stambenih zgrada.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko tvitovao je da je u nedelju u prestoničkom okrugu Podilski odjeknulo nekoliko eksplozija. Spasioci su i danas pretraživali ruševine, a pojedini mediji su javili da su tela stradalih ležala na ulici.

Evo kako izgleda tržni centar pre i posle ruskog granatiranja: