Svijet

BAHATA ĆERKA PUTINOVOG SEKRETARA SVE ŠOKIRALA! Valja se u luksuzu i LJUTA je zbog sankcija - "imam sve jer sam PAMETNA"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Sa 24 godine ćerka Dmitrija Peskova važi za veoma uspešnu mladu damu, pored brojnih pratilaca na društvenim mrežama, ona je osnivač PR kompanije, direktor fondacije za očuvanje istorije, sa diplomom iz međunarodnih odnosa.

Izvor: Instagram/lisa_peskova/screenshot

Ako je suditi po Instagram objavama Elizavete Peskove, uopšte ne deluje kao da se ona suočava sa krizom ili sankcijama u bilo kom smislu. Sa plavom kosom u dizajniranim haljinama, njene društvene mreže su prepune glamura na visokim štiklama sa fotografijama otvaranja galerija ili plaža Sočija.

"Tačno je da imam više prilika i mogućnosti nego drugi ljudi, jer ne dolazim iz obične ruske porodice" rekla je Peskova u razgovoru u četvrtak iz Moskve. "Ali znate, bez mozga vi ne možete sve te mogućnosti da realizujete" rekla je tom prilikom.

 Na pitanja o sankcijama kojima je obuhvaćena i njena porodica, rekla je da ne želi da priča o politici, ali da je ljuta zato što ne može da putuje kao što je navikla.

"Iznerviram se jer volim da putujem, volim različite kulture" rekla je ona. "Ja sam građanka sveta, i sada ništa ne mogu da uradim sa tim", rekla je Peskova.

"Situacija neće na mene uticati finansijski" rekla je, iako je osetila uticaj izolacije od globalnih sistema plaćanja - ali to svakako znači da više neće biti putovanja u Njujork, koji je posetila prošle godine sa svojim ocem.

 Inače, ona je na prvi dan rata na svom Instagramu napisala ”Ne ratu” nakon čega je ubrzo obrisala objavu sa svog naloga.

Na pitanje da li se protivi ratu u Ukrajini, odgovorila je da se zalaže za mir. “Kada kažem da se zalažem za mir, to se ne odnosi na Ukrajinu, nego na ceo svet” rekla je. Što se tiče Ukrajine posebno, naglasila je da ne želi da priča o trenutnoj situaciji, nego samo o sankcijamao i o tome kako se oseća tim povodom.

Njen otac je čuveni  Dimitrij Peskov koga Zapad smatra za "glavnog govornika ruske propagande" i portparola Vladimira Putina, on je čovek koji Putinove reči pokušava da prevede tako da bolje zvuče Zapadu, i taj posao obavlja već dve decenije.

Prema američkim medijima Elizaveta je mnogo zaradila od uticaja svojih moćnih roditelja. Nije jasno koliko porodica Peskov zapravo poseduje, ali je 2019. godine Gardijan objavio da se procenjuje da Peskovova žena ima nekretnine u vrednosti od oko 10 miliona dolara.