Svijet

CIJELI SVIJET PRIČA O RUSKIM KOSMONAUTIMA! Poletjeli u svemir 1. put od početka rata, usput uradili neočekivanu stvar

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ruski kosmonauti stigli su na MSS noseći uniforme u bojama ukrajinske zastave, javlja AP.

Izvor: YouTube/Роскосмос ТB

Tri ruska kosmonauta stigla su u petak uveče na Međunarodnu svemirsku stanicu, i oni su prvi članovi ruskog tima koji joj se pridružuju od početka invazije na Ukrajinu.

Na MSS se već nalaze dva Rusa, četiri Amerikanca i jedan Njemac, a pridružili su im se Rusi Oleg Artemjev, Denis Matvejev i Sergej Korsakov. Ali agencija AP javlja da su kosmonauti na MSS stigli noseći boje ukrajinske zastave, dok jedna stvar dodatno zbunjuje.

Pratite naš blog uživo - najnovije vijesti o Rusiji i Ukrajini!

Snimci kosmonauta na kojima se pripremaju za polijetanje iz Kazahstana u letjelici Sojuz MS-21 prikazuju da su sva trojica nosila uobičajene, plave uniforme. Međutim, kada su stigli na stanicu, nosili su žute uniforme s plavim detaljima, prenosi ta agencija. Pogledajte fotografije pre ijpoletanja i po dolasku na MSS!

"Nejasno je koju poruku ruski kosmonauti žele da pošalju uniformama u koje su se očigledno presvukli tokom ljeta", navodi ta agencija.

Jedan od kosmonauta, Oleg Artemjev, imao je priliku da priča sa Zemljom po slijetanju i kratko je rekao da je ruska ekipa "imala baš dosta žutog materijala".

"Svaki tim bira svoju boju, i bio je red na nas. Sakupili smo baš mnogo žute tkanine i htjeli smo da je potrošimo", rekao je on kratko.

Tagovi