Svijet

"UDARAĆU PUTINA LEVOM RUKOM!" Ramzan Kadirov zapretio Ilonu Masku: NEĆE ti biti smešno, čuvaj ruke da tvituješ!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Dok se u Ukrajini i dalje vode žestoke borbe, na mrežama je takođe rat i to ovoga puta između američkog milijardera Ilona Maska i čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Izvor: Youtube/BBC News/Elon Musk Viral Videos/screenshot

Najbogatiji čovek na planeti Ilon Mask oglasio se u ponedeljak na svom Tviter nalogu i pozvao Putina na dvoboj povodom rata u Ukrajini: "Ovim putem izazivam Putina na pojedinačnu borbu. Ulog je Ukrajina", napisao je Mask delimično na latinici, delimično na ćirilici. 

Kao odgovor na njegov poziv ruskom predsedniku, oglasio se čečenski lider Ramzan Kadirov. Ilona Maska je nazvao "nežnom Ilonom" i upozorio ga da ne treba da se kači sa Putinom.

"Ilonu Masku preporučujem da ne meri snage sa Putinom. Vi niste u istoj ligi uopšte", poručio je Kadirov putem Telegrama, pa rekao da to ne govori zbog toga što je Putin majstor u džudou, već zato što Mask biznismen i tviteraš, a ruski predsednik "svetski političar i strateg", pa da bi zbog toga "Vladimir Vladimirovič postupio nesportski kada bi prebio tako slabijeg protivnika".

Kadirov je Ilonu preporučio i kako da se najbolje obuči, i to u Čečeniji, ako do borbe dođe: "Zbog toga ćeš morati da malo nabaciš mišiće kako bi se transformisao iz nežne Ilone u brutalnog llona koji treba da budeš. Predlažem treninge u nekom od čečenskih centara".

Na kraju mu je poručio: "Vratio bi se iz Čečenije kao potpuno druga osoba Ilona, odnosno, Ilone".

Ilon Mask je ovu poruku podelio na svom Tviter nalogu i zbog opaske da je "Ilona" čak i zvanično promenio svoje ime na Tviteru u "Ilona Mask", pa poručio:

"Hvala vam na ponudi, ali tako odličan trening bi mi dao preveliku prednost. Ako se plaši borbe, pristaću da koristim samo levu ruku, a nisam ni levoruk", i potpisao se - Ilona.

Kadirov se opet nakon ovoga oglasio na svom Telegramu, pa poručio Masku:

"Ilona je veoma lepo ime, graciozno, prefinjeno. Drago mi je što je Mask poslušao moju želju. Mnogo bolje. Bilo bi neophodno preimenovati prijavu iz Ilona u Ilona Mask. A ipak, Ilona, ne pokušavaj da se takmičiš sa mojim predsednikom. Ja sam njegov vojnik, i moraću da te izazovem. A onda to više neće biti smešna bezazlena prepiska. Čuvaj te ruke, moraće da tvituju", napisao je Kadirov.