Svijet

OBORENA UKRAJINSKA RAKETA IZNAD BJELORUSIJE! Hitno se oglasio Lukašenko - "Hoće da nas uvuku u RAT!"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Lukašenko je rekao da je raketu presrela i uništila Bjelorusija uz rusku pomoć u oblasti Pripjata, blizu ukrajinske granice.

Izvor: Youtube/euronews (in English)/printscreen

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je u utorak da je Bjelorusija presrela projektil ispaljen na nju prije dva dana iz Ukrajine, ali da će se oduprijeti, kako je nazvao, pokušajima da je uvuče u sukob preko granice, prenosi Rojters.

Kijevska vlada optužila je u petak Rusiju da je iz Ukrajine izvela vazdušne napade na Bjelorusiju "lažnom zastavom" kako bi pružila izgovor bliskom savezniku Moskve, koji je služio kao polazna stanica za ruske snage koje ulaze u Ukrajinu, da se pridruži samom sukobu.

"Upozorio sam vas da će nas gurnuti u ovu operaciju, u ovaj rat", rekao je Lukašenko bjeloruskim vojnicima, prenosi državna novinska agencija BelTA.

"Nemamo šta da radimo tamo, a nismo ni pozvani", rekao je Lukašenko. "Želim još jednom da naglasim... Nećemo se uključiti u ovu operaciju koju Rusija sprovodi u Ukrajini."

Ipak, on je sugerisao da bjelorusko strpljenje nije neograničeno. Lukašenko je rekao da je raketu presrela i uništila Bjelorusija uz rusku pomoć u oblasti Pripjata, blizu ukrajinske granice.

"Zašto se to radi?" rekao je. "Da nas huškaju, da počnemo da odgovaramo. Ali nismo mi takve budale. Ako odgovorimo, odgovorićemo kako treba, da svi osjete. Za sada to trpimo.", prenosi Rojters prema saznanjima BelTE.