Svijet

VATRA, DIM I UNIŠTENJE - OVAKO IZGLEDA MARIJUPOLJ IZ VAZDUHA: Snimci dronom pokazuju ukrajinski grad sravnjen sa zemljom

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Zastrašujući snimci dronom pokazuju totalno uništenje Marijupolja, grada koji je uzgubio 2,500 stanovnika, kako navode ukrajinski zvaničnici.

Izvor: YouTube/screenshot/news.com.au

Video koji su navodno snimili pripadnici ukrajinskog bataljona Azov pokazuju momente prije i nakon raketnog napada dronom na stambeno naselje.

„Vatra, dim i uništenje. Tako danas izgleda Marijupolj iz vazduha" napisao je gradonačelnik grada uz ove fotografije.

Apokaliptični prozori zgrada koje nestaju u plamenu i crni dim koji kulja u vazduhu širom lučkog grada, vide se na snimcima. Marijupolj je u teškoj situaciji jer stanovnici nemaju vode ni struje, a zalihe hrane sve su manje.

Snimci Marijupolja dronom
Izvor: YouTube/news.com.au

Humanitarna situacija u ovom gradu je gora iz dana u dan rekao je koordinator za hitne slučajeve Lekara bez granica za Si-En-En. Građani su potvrdili su potvrdili da nemaju pristupa čistoj vodi za piće već više od dvije nedelje. Drugi snimak prikazuje dim koji se nadvija nad Marijupoljem dok rafali nastavljaju da osvjetljuju grad, a dron je snimio i nekoliko manjih eksplozija i više uništenih vojnih vozila i tenkova na ulici u plamenu.

Snimci Mariupolja dronom
Izvor: YouTube/news.com.au

 Pogledajte i foto galeriju:

Tagovi