Svijet

MANEKENKA PROZIVALA PUTINA, PA PRONAĐENA UBIJENA! Tijelo ljepotice trulilo u KOFERU, evo ko je uhapšen zbog ubistva!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Manekenka koja je na društvenim mrežama kritikovala Vladimira Putina pronađena je mrtva, tijelo je bilo spakovano u kofer u prtljažniku napuštenog automobila.

Izvor: Facebook/Greta Vedler

Tijelo ruske manekenke Grete Vedler, koja je imala samo 23 godine, pronađeno je u koferu spakovanom u prtljažnik automobila.

Greta je bila uspješna manekenka iz Moskve, a u žižu interesovanja javnosti dospjela je prošle godine, kada je na društvenim mrežama pisala uvrede na račun predsjednika Vladimira Putina. Greta je, između ostalog, nazvala Putina "psihopatom" i rekla da će pohod za unapređivanje Rusije "biti završen suzama".

Greta je nestala mjesec dana kasnije, i niko nije znao gdje je punih godinu dana. Sada je njeno tijelo otkriveno u prtljažniku automobila, spakovano u kofer.

Gretu je nakon svađe zadavio njen dečko, Dmitrij Korvin (23), koji je i ranije pokazivao znake nasilja i ljubomore. On je nakon godinu dana istrage priznao zločin i rekao da je ubio Gretu posle svađe oko novca, i da to nije imalo veze sa političkim stavovima koje je iskazivala na društvenim mrežama.

Posle ubistva je tijelo spakovao u novi kofer, što je istražitelje navelo da pomisle da je zločin planirao. Stavio ju je u prtljažnik i odvezao se 300 kilometara dalje u oblast Lipeck, gdje je ostavio automobil.

Najpodmuklije je to što je nastavio da stavlja slike i statuse na Gretinim društvenim mrežama, kako bi njeni najbliži pomislili da je i dalje živa.