Svijet

VELIKA SILA PORUČILA: NEĆEMO SE PRIDRUŽITI ZAPADNIM SANKCIJAMA! Ministar poslao jasnu poruku Kijevu - Tako se ne rješava

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Turski ministar spoljnih poslova, Mevlut Čavušoglu, oglasio se u nedelju i govorio o tome hoće li ova zemlja uvesti sankcije Rusiji.

Izvor: YouTube/Printscreen/TCDisisleri

Mevlut Čavušoglu komentarisao je rat u Ukrajini i proces mirovnih pregovora, te istakao da zvanična Ankara primjećuje približavanje stavova po nekim pitanjima između Moskve i Kijeva.

"Pozicija Turske je vrlo jasna, sankcije Rusiji neće riješiti problem. Turska se neće pridružiti zapadnim sankcijama protiv Ruske federacije", rekao je on.

Oružani sukob u Ukrajini koji je prerastao u rat počeo je upadom ruske vojske 24. februara, što je prethodno naredio predsjednik Rusije Vladimir Putin. Od tada je više od dva miliona Ukrajinaca izbjeglo iz zemlje, a prema proceni UNHCR taj broj će rasti. Kako bi došlo do završetka sukoba izaslanici Moskve i Kijeva održali su tri runde mirovnih pregovora, dok se uskoro očekuje i četvrta. Dodatno, kao reakcija na ruske akcije Zapadne zemlje uvele su oštre sankcije protiv Rusije.

Pratite naš blog uživo o ratu u Ukrajini!