Svijet

ŠOK UPOZORENJE, NATO TVRDI - "BACIĆE HEMIJSKO ORUŽJE!" Progovorili o eksperimentima u Ukrajini, tvrde da je ovo ISTINA

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Stoltenberg se oglasio povodom navoda o biolaboratorijama.

Jens Stoltenberg
Izvor: Youtube/screenshot/CNBC

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kaže da bi Rusija mogla da upotrijebi hemijsko oružje nakon invazije na Ukrajinu i da bi takav potez bio ratni zločin, navodi se u intervjuu njemačkom listu "Velt am Sonntag".

"Poslednjih dana smo čuli apsurdne tvrdnje o laboratorijama za hemijsko i biološko oružje", rekao je Stoltenberg, dodajući da Kremlj izmišlja lažne izgovore da opravda ono što se ne može opravdati.

"Sada kada su iznijete ove lažne tvrdnje, moramo ostati na oprezu jer je moguće da  sama Rusija planira napade sa hemijskim oružjem pod ovom izmišljotinom laži. To bi bio ratni zločin", rekao je Stoltenberg. On je dodao da iako se ukrajinski narod hrabro opirao ruskoj invaziji, naredni dani će vjerovatno donijeti još veće teškoće.

Prethodno, navodi o biolaboratorijama u Ukrajini su šokirali svijet. Rusija tvrdi da je pronađeno oko 30 ovakvih istraživačkih stanica gdje se navodno eksperimentisalo na najsmrtnonosnijim virusima, kao i da je NATO učestvovao u finansiranju. Ove navode je poduprla i Kina, koja je izjavila da zahtjeva od NATO da kaže o kojim tačno virusima je riječ.

NATO negira postojanje laboratorija i ove navode odbacuje kao lažne.