Svijet

VELIKA AKCIJA KOD POTRORIKA: DEA ZAPLIJENILA 900 kg KOKAINA BALKANSKOM KARTELU!

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Kolumbijski portal "El Tiempo" prenio je da je u međunarodnim vodama, jugoistočno od Portorika, sprovodena operacija u koordinaciji sa američkom agencijom DEA u kojoj je otkrivena pošiljka od 900 kilograma kokaina, piše RTCG.

Izvor: Printscreen

Pošiljka je, između ostalog, trebalo da bude dopremljena do "Balkanskog kartela". Kako je prenio portal, tokom akcije su uhapšene tri osobe koje su prevozile drogu na brodu, ali se njihov identitet ne navodi.

Policijski zvaničnik general Rikardo Alarkon kazao je da su ova i još dvije akcije u Kolumbiji danas "dokaz efikasnosti u borbi protiv trgovine drogom".

"Kriminalne organizacije svim sredstvima pokušavaju da prevezu drogu bezuspješno, nastavićemo sa udarima na sve karike u kriminalnom lancu trgovine drogom", kazao je Alarkon, a prenosi kolumbijski portal.

Prema sprovedenoj istrazi, zaplijenjena droga pripada "Zalivskom klanu“ i "Pačenči“. Plan je bio da bude dopremljena do kartela "Balkan“, te "Kamora“ i potom "N'drangeta“, koji bi je dalje distribuirali.

Termin "Balkanski kartel" koristi se u dijelu javnosti da se opiše djelovanje kriminalnih organizacija sastavljenih od mafijaša iz država bivše SFRJ i Albanije koje su uključene u međunarodni šverc narkotik, zaključuje RTCG.