Svijet

KREMLJ NAJAVLJUJE DIREKTAN SASTANAK PUTINA I ZELENSKOG! Oglasio se Peskov - evo šta treba da se desi da bi se susreli

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Portparol Kremlja je istakao da "prvo delegacije i ministri treba da urade svoj dio posla".

Izvor: YouTube/Screenshot/CNN/Profimedia

Kremlj ne isključuje sastanak između predsjednika Rusije Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, ali bi trebao da bude temeljno pripremljen za postizanje rezultata, rekao je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov novinarima u petak.

"Niko ne isključuje mogućnost susreta Putina i Zelenskog. Teoretski, to je zaista moguće", rekao je on, komentarišući rečenicu portparola turskog predsjednika Ibrahima Kalina da bi sastanak ruskog i ukrajinskog predsjednika mogao da se održi u skorijoj budućnosti.

Istovremeno, portparol Kremlja je istakao da "prvo delegacije i ministri treba da urade svoj dio posla kako bi bili sigurni da se predsjednici ne sastaju samo radi procesa i razgovora, već da održe sastanak kako bi postigli rezultate".

"Stav Rusije nije tajna, on je formulisan i skrenuta je pažnja ukrajinskim pregovaračima. Čekamo njihova pojašnjenja", dodao je Peskov.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je posle sastanka sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom u četvrtak da Putin nikada nije odbio da održava kontakte, ali Moskva nije tražila kontakte radi kontakata, već je željela da napravi konkretne sporazume, prenio je TAS.

Tagovi