Svijet

UBIO NOVOROĐENU ĆERKU JER JE HTIO DA SE RODI DJEČAK! Brutalan zločin potresao svijet - pucao 5 puta u bebu

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Novorođena beba po imenu Dženet, što na urdu jeziku, zvaničnom u Pakistanu, znači "raj" - upucana je pet puta u ponedjeljak u svom domu u centralnom gradu Mianvali, saopštila je policija.

Izvor: Shutterstock/Photobac

Pakistanska policija uhapsila je danas čovjeka osumnjičenog da je ubio svoju sedam dana staru djevojčicu, jer je želio da mu prvorođeno dijete bude dječak, piše Dejli Mejl.

Novorođena beba po imenu Dženet, što na urdu jeziku, zvaničnom u Pakistanu, znači "raj" - upucana je pet puta u ponedjeljak u svom domu u centralnom gradu Mianvali, saopštila je policija.

Osumnjičeni, identifikovan kao Šahzaib Khan, navodno je ušao u svoju kuću i naredio ženi da preda Dženet pre nego što je ubio, izvijestile su novine Davn. Osumnjičeni je uhapšen u obližnjem okrugu, navela je policija u saopštenju.

U nekim djelovima Pakistana plemenski običaji znače da se djevojčice mogu smatrati uvredom za muškost.

Djevojčin ujak, Hidajatulah Kan, podnio je zvaničnu tužbu protiv osumnjičenog za ubistvo.

"Rođena je djevojčica... on je bio bijesan“, rekao je Hidajatulah, misleći na oca.

Rođak je rekao da se Šahzaib nije vratio u porodičnu kuću nakon što je otkrio da mu je žena rodila djevojčicu i da je odbio da je prihvati. Hidajatulah je rekao da je osumnjičeni ušao u porodičnu kuću u kojoj su se okupili rođaci i naredio svojoj ženi da mu preda Dženet.

"Osumnjičeni je uzeo bebu u svoje ruke i ubio je", rekao je Daun.

Hidajatulah je tvrdio da je pokušao da oduzme bebu od Šahzaiba, ali je osumnjičeni uperio pištolj u njega i ostale rođake i zaprijetio da će im pucati ako se približe.

Slučaj je izazvao bijes u Pakistanu, a javnost je osudila 'brutalnu' smrt novorođene bebe.

"Ovo je više od varvarstva, brutalnog i opakog. Jedino rješenje za zaustavljanje ove brutalnosti je njegovo javno vješanje", napisao je Tehsin Kasim na Tviteru.

Grupe za ljudska prava kažu da se djevojke i žene suočavaju sa redovnim nasiljem iz različitih razloga u Pakistanu, koji se nalazi tri mesta iznad dna Indeksa rodnog jaza Svjetskog ekonomskog foruma za 2021.

Tagovi