Svijet

ABRAMOVIČ NA CRNOJ LISTI - OSTVARILI MU SE NAJVEĆI STRAHOVI! Velika Britanija ZAMRZLA sve ruskom milijarderu

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

On je jedan od sedmorice ruskih oligarha kojima je Velika Britanija uvela sankcije i zamrznula svu imovinu, uz zabranu ulaska u tu državu.

Izvor: Profimedia

Najnovijom odlukom Vlade Velike Britanije uvedene su sankcije aktuelnom vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču, rekla je sekretarka za kulturu Nadin Doris. To znači da u ovom trenutku londonski klub neće moći da bude prodat.

"Naš prioritet je da pozovemo na odgovornost one koji su omogućili Putinov režim. Današnje sankcije očigledno imaju direktan uticaj na Chlesea i njegove navijače. Naporno smo radili da osiguramo da klub i nacionalna igra ne budu nepotrebno oštećeni ovim važnim sankcijama. Da bismo osigurali da klub može da nastavi da se takmiči i radi, izdajemo specijalnu licencu koja će omogućiti da se održavaju rasporedi, da se plate zaposleni i da postojeći vlasnici ulaznica prisustvuju utakmicama, dok će Abramoviča, što je ključno, lišiti koristi od njegovog vlasništva nad klubom", rekla je Doris na Tviteru.

Abramovič je pre 10-ak dana odlučio da stavi na prodaju Čelsi i novac od prodaje donira za Ukrajinu, ali od toga, makar u ovom trenutku, neće biti ništa.

On je jedan od sedmorice ruskih oligarha kojima je Velika Britanija uvela sankcije i zamrznula svu imovinu, uz zabranu ulaska u tu državu.

To praktično znači da u ovom trenutku Čelsi neće moći da dobije novog vlasnika, a klub je dobio specijalnu licencu da nastavi sa takmičenjem i radom, iako je Abramovič praktično odstranjen iz Britanije.

Vlada Velike Britanije je Abramoviču zabranila kako pojedinačne, tako i transakcije firmi koje su u njegovom vlasništvu. Zabranjen mu je i ulazak u Veliku Britaniju.