Svijet

JEDAN OD NAJBOLJIH SNAJPERISTA NA SVIJETU OTIŠAO U UKRAJINU! Zbog rata propušta prvi rođendan sina,evo gdje se sve BORIO

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Jedan od najboljih snajperista na svijetu stigao je u Ukrajinu.

Izvor: Screenshot/Youtube/CBC News

Elitni snajperista, navodno jedan od najboljih na svijetu, pridružio se borbama u Ukrajini i svoje iskustvo opisao za kanadsku televiziju.

Snajperista koji je bio pripadnik elitnog 22. Kraljevskog voda kanadske vojske, služio je u Iraku i Avganistanu, i učestvovao u borbama Kurda protiv ISIS-a. U Ukrajinu se uputio jer želi da pomogne tamošnjem narodu, koji je pune dvije nedjelje pod invazijom ruske vojske.

"Htio sam da pomognem, vrlo je jednostavno. Ja moram da pomognem ljudima koje neko bombarduje samo zato što je žele da budu Evropljani, a ne Rusi", rekao je on za CBC.

Pratite naš blog uživo - najnovije vesti o Rusiji i Ukrajini!

Snajperista je odbio da kaže svoje puno ime, dao je samo nadimak "Voli", ali se pojavio "glavom i bradom" pred kamerama. Kaže da su ga Ukrajinci dočekali raširenih ruku.

"Voli" je, inače, programer kada nije na aktivnoj dužnosti. Kaže da je nedelju dana prije odlaska u Ukrajinu i dalje pisao linije koda, a sada se nalazi u zemlji u koju su uprte oči čitavog svijeta. Žrtava je mnogo sa obje strane, a napadi poput onog koji se dogodio u srijedu, kada je ruska vojska pogodila porodilište, lede krv u žilama.

"Moja porodica je ostala u Kanadi, i propustiću prvi rođendan svog sina. Ali nisam mogao da ostanem po strani i gledam šta se dešava u Ukrajini", rekao je snajperista. Pogledajte njegovu priču!

Voli snajperista u Ukrajini
Izvor: YouTube/CBC News - The national