Svijet

JAHTA PUTINOVOG DRUGA OD 200 MILIONA $ PRIMIJEĆENA U KOMŠILUKU! Oligarh u bjekstvu od početka rata!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Medvedčukova megajahta vrijedna 200 miliona dolara "Rojal Romance" primijećena je u lučkom gradu Rijeci u Hrvatskoj.

Izvor: Youtube/Bodrum Kent TV/24 Канал /screenshot

Ukrajinski oligarh Viktor Medvedčuk, Putinov prijatelj koji je pobjegao iz ukrajinskog kućnog pritvora kada je počela ruska invazija, možda je u bjekstvu, ali njegova megajahta vrijedna 200 miliona dolara je usidrena u Hrvatskoj.

Medvedevčuk se nalazi na američkim sankcijama od ruske invazije na Krim 2014, a Ukrajina ga je u maju uhapsila zbog veleizdaje i pljačke državnih resursa na Krimu, koji je Rusija protivpravno pripojila 2014. godine, piše NjuJork Post.

Vjeruje se da je Medvedčuk u Rusiji, ili na svom raskošnom imanju na Krimu, ali iako je sankcionisan u SAD, EU je i dalje u prijateljskim odnosima sa njim - dijelom zato što se kaže da tamošnji zvaničnici vjeruju da bi on mogao biti koristan posrednik u miru. U prošlosti je posredovao u razmjeni zatvorenika između Rusije i Ukrajine, kažu diplomate.

Za sada, Medvedčukova megajahta vrijedna 200 miliona dolara "Royal Romance" ostaje na vidiku, usidrena u lučkom gradu Rijeci u Hrvatskoj, piše NjuJork Post. "Royal Romance" je izgrađena u Holandiji 2014. godine, iste godine kada je Rusija napala Krim. Jahta je opremljena bazenom dugim 12 metara koji se preliva u vodopad na brodu.

Kako prenose strani mediji, lokalna bezbjednosna firma čuva jahtu, a to je navodno primijetio lokalni stanovnik Džon Klejton, koji je ranije bio na čelu odjeljenja za demokratizaciju Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u Srbiji.

"Ovde je bila tokom cijele godine. Gledali smo je sa nekim gađenjem. Sada je čuva privatno obezbjeđenje“, rekao je Klejton za The Post.

Klejton kaže da je upozorio britansku i američku ambasadu o lokaciji jahte.

Tagovi