Svijet

"UBIJENO JE 9.000 RUSKIH VOJNIKA"! Zelenski poručio: "Gdje god da odu biće UNIŠTENI, od Ukrajinaca će dobiti SAMO JEDNO"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Zelenski je u video obraćanju naciji rano jutros iznio optimističnu ocjenu rata i pozvao Ukrajince da nastave sa pružanjem otpora.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Obozrevatel

Volodimir Zelenski je govorio u video poruci u ranim jutarnjim satima u četvrtak, u kojoj je poručio snagama invazije da "idu kući". Takođe, ukrajinski prejdsednik tvrdi da je skoro 9.000 ruskih vojnika ubijeno od početka invazije na njegovu zemlju pre nedelju dana.

"Gdje god da odu, biće uništeni. Ovdje neće imati smirenja, neće imati hranu, neće imati ni jednog mirnog trenutka. Okupatori će od Ukrajinaca dobiti samo jedno: otpor. Žestoki otpor. Takav otpor da će zauvek pamtiti da se mi ne odričemo onoga što je naše, da će pamtiti šta je otadžbinski rat", rekao je Zelenski.

Rekao je još se da se konvoj vojnih vozila koji je krenuo ka Kijevu praktično zaustavio. Udaljeni su oko 30 kilometara od centra prijestonice nakon što su ih zaustavili  "ukrajinski otpor, mehanički kvar i zagušenje“, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane (MoD).