Svijet

RUSKOM MILIJARDERU ZAPLIJENJENA MEGAJAHTA: Jedna od najvećih na svijetu, ima bazen, saunu, teretanu! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Luksuzna jahta teška je 15.917 tona, a njom upravlja posada od čak 92 člana.

Izvor: Profimedia

Ruskom milijarderu Ališeru Usmanovu, EU je u ponedjeljak uvela sankcije, a vlasti u Njemačkoj su u međuvremenu zaplijenile jednu od njegovih jahti Dilbar, čija je vrijednost procenjena na skoro 600 miliona dolara. Izvori bliski magazinu Forbs rekli su da je Njemačka vlada zamrzla sredstva kompanije "Blohm+Voss", kao i da zbog toga radnici koji su radili na renoviranju jahte nisu došli na posao.

Milijarder Usmanov je skupocjenu jahtu kupio 2016. godine od kompanije Lursen za nevjerovatnih 600 miliona dolara, a izgradnja je trajala 52 mjeseca.

Teška  je 15.917 tona i po bruto tonaži važi za jednu od najvećih na svijetu, a njom upravlja posada od čak 92 člana. Dilbar posjeduje najveći bazen ikada napravljen na jednoj jahti, saunu, kozmetički salon i teretanu. Može da primi do 24 osobe i poseduje 12 apartmana.

Osim ove jahte ruski milijarder posjeduje dva velika imanja u Velikoj Britaniji ukupne vrijednosti 280 miliona dolara i nekoliko luksuznih vila u Minhenu, Lozani, Monaku i Sardiniji. Usmanov je 2018. godine prodao 30 odsto svog udjela u vlasništvu fudbalskog kluba Arsenal za 700 miliona dolara.