Svijet

PUTIN BIO NA TAJNOM ŠAMANSKOM OBREDU! O žrtvovanju vuka, crnom gavranu ali i svedočenju o EGZORCIZMU nad šefom Kremlja!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Sa Putinom je bio i jedan od njegovih najbližih saradnika.

Izvor: YouTube/Screenshot/Free People/Profimedia

Nekadašnji profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO) - koji pohađaju buduće vrhunske diplomate i špijuni, je ranije tvrdio da je Vladimir Putin učestvovao u bizarnim tajnim šamanskim ritualima zajedno sa svojim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Naime Valerij Solovej, koga mnogi u Moskvi doživljavaju kao teoretičara zavera, izjavio je da je ministar odbrane Šojgu organizovao da Putin prisustvuje šamanskom ritualu u Sibiru koji je uključivao žrtvovanje crnog vuka u obredu za poboljšanje zdravlja predsednika.

Parče bijele tkanine je natopljeno vučjom krvlju i spaljeno. Navodno su u dimu videli crnog gavrana koji je dugo kružio. Iz nekog razloga, ovaj znak je Putinu objašnjen kao veliki uspeh“, objavljeno je na Telegram kanalu “General SVR“ povezanim sa Solovejem u septembru 2021, piše Daily Mail.

Ok, možda mnogi neće poverovati u ovu priču, ali ovo nije jedini slučaj gde se pominju ruski predsednik Vladimir Putin i šamani. Tokom 2019. godine sa zaleđenog severa peške je stigao dugokosi šaman propovedajući da je predsednik Putin demon. Nastavio je da hoda na zapad - uputio se ka Moskvi, “srce zla“, rekao je, da izvrši egzorcizam nad ruskim predsednikom. Zatim, ono što je nazvao “mračnim snagama“ - specijalci – su ga “spakovali” u avion za Jakutsk, udaljenu regionalnu prestonicu u istočnom Sibiru.

“Moje priče su se poklopile sa očajem Rusa koji žive u nepravdi, siromaštvu i nemaštini“, rekao je šaman Aleksandar Gabišev (desno na glavnoj slici) u intervjuu u jednosobnoj brvnari svoje sestre na blatnjavom putu na periferiji Jakutska, piše Njujork Tajms.

Osvrćući se na Putina, dodao je: “U njemu ima mnogo zla, a on sam oličava moći zla, tako da se mora izvršiti egzorcizam.”

Uprkos pretnji hapšenjem, disidenti poput Gabiševa su voljni da Putina drže direktno odgovornim za svoje probleme. Kao odjek načina na koji je Sovjetski Savez tretirao disidente, šaman se sada suočava sa mogućnošću da ga zatvore u mentalnu ustanovu. Njegovi advokati kažu da im je Federalna služba bezbednosti, naslednica KGB-a, rekla da je njihovom klijentu potrebno psihijatrijsko lečenje.

Gabišev je rekao mu je plan bio da zapali lomaču na Crvenom trgu, odmah ispred zidina Kremlja, da bi izvršio egzorcizam. U tradiciji Saha, hranio bi ga fermentisanim kobiljim mlekom i konjskom dlakom, lupao u kožni bubanj i obavljao molitvu, a „Putinbi se tada urazumio i tiho podneo ostavku“.

Šta je egzorcizam?

Egzorcizam predstavlja moć, umeće ili dar isterivanja zlih duhova, besova i đavola iz tela njima opsednutih ljudi. Prisutno je u u verskom sistemu mnogih religija.

KO SU ŠAMANI?

Svejedno da li su istovremeno i lekari, sveštenici, mistici, psiholozi, seoske starešine, proroci ili pesnici – šamani su ovlašćeni pregovarači sa skrivenom stvarnošću i zauzimaju uzvišenu poziciju u svojim društvima.

Reč "šaman" potiče iz jezika Evenkija, sibirskog naroda, poznatijeg kao Tunguzi. Međutim, šamana ima u gotovo svim krajevima sveta – sada šamanski centri postoje u Londonu, Bostonu i mnogim drugim zapadnim gradovima. Šamani veruju da nevidljivi duhovi prožimaju svet oko nas, deluju na nas i upravljaju našim sudbinama.

Svejedno da li su istovremeno i lekari, sveštenici, mistici, psiholozi, seoske starešine, proroci ili pesnici – šamani su ovlašćeni pregovarači sa skrivenom stvarnošću i zauzimaju uzvišenu poziciju u svojim društvima, piše National Geographic.

Većina šamana u srednjoj Aziji, u većinski islamskim zemljama kao što su Kirgizija i Kazahstan, sebe smatraju revnosnim muslimanima, a njihovi obredi su prožeti tradicionalnim sufijskim misticizmom. Umotani u devičanski bele ogrtače, oni svoje rituale obavljaju u muslimanskim svetinjama, a svaki obred podrazumeva i čitanje obimnih molitvi iz Kurana. U Sibiru i Mongoliji, šamanizam se stopio sa lokalnom budističkom tradicijom u tolikoj meri da je često nemoguće razlučiti gde se jedno završava, a drugo počinje.