Svijet

BIVŠA MIS UKRAJINE NE UČESTVUJE U RATU PROTIV RUSIJE!

Autor Alen Kasmić Izvor Kurir

Ukrajinska misica Anastasija Lena, kako su prenijeli mediji, navodno je odlučila je da lentu zamijeni automatskom puškom. Ipak, ispostavilo se da to nije istina.

Izvor: Printscreen/Instagram

Njujork post je prenio da je Lena, koja je 2015. učestvovala na takmičenju ljepote Miss Grand International u Ukrajini,  navodno odgovorila na poziv zvaničnog Kijeva za regrutaciju, što se ispostavilo kao dezinformacija.

Kako prenosi Raskrinkavanje.me, misica se ogradila od ove lažne informacije na svom Instagram profilu navodeći:

„Ja nisam vojnik, već ljudsko biće. Zbog trenutne situacije želim da pojasnim! Ja nisam vojnik, samo žena, samo normalna osoba, kao i svi ljudi u mojoj zemlji. Takođe sam godinama i airsoft igrač. Možete guglati šta znači airsoft. Sve slike na mom profilu objavljene su da inspirišu ljude. Imala sam normalan život u srijedu, kao i milioni drugih ljudi. Ne pravim nikakvu propagandu osim što pokazujem da su žene naše Ukrajine – jake, samouvjerene i moćne. Cijenim svu pažnju i podršku mojoj zemlji, svim ljudima u Ukrajini protiv kojih se svakodnevno borimo, protiv ruske agresije. Mi ćemo pobijediti“, napisala je Lena na Instagramu pojašnjavajući simboliku prethodne objave u kojoj je ona fotografisana u vojnoj uniformi.

Inače, poznata manekenka, koja je diplomirala marketing i menadžment na Univerzitetu Slavistik u Kijevu, već dugo je zaljubljenik u oružje. Ranije je radila kao model i menadžer za odnose sa javnošću u Turskoj, a kako govori pet jezika, radila je i kao prevodilac.

Tagovi