Svijet

PREGOVORI U BJELORUSIJI? OGLASILI SE IZ KIJEVA I KREMLJA! Ruski zvaničnici spremni, Zelenski poslao oštru poruku!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nakon što je jutros portparol Kremlja Dmitrij Peksov saopštio da je delegacija Rusije stigla u Minsk na mirovne pregovore, oglasio se i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Izvor: Facebook/Printscreen/Офіс Президента України

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je jutros da je delegacija Rusije stigla je u Bjelorusiju na pregovore sa Ukrajincima. Prema njegovim riječima, u delegaciji su bili predstavnici ministarstva spoljnih poslova, ministarstva odbrane i drugih resora, uključujući i administraciju predsjednika. 

"U skladu sa postignutim dogovorom, ruska delegacija koju čine predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane i drugih resora, uključujući predsjedničku administraciju, stigla je u Bjelorusiju na pregovore sa Ukrajincima. Bićemo spremni da počnemo ove pregovore u Gomelju", rekao je Peskov novinarima, a prenosi agencija RIA Novosti.

Bjelorusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pripremilo sve što je potrebno za sastanak i da je sada angažovano na rešavanju protokolarnih pitanja. Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin je pokrenuo specijalnu vojnu operaciju Rusije na Ukrajinu 24. februara.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odgovorio je na tvrdnje ruske delegacije ''da je spremna za razgovore'' sa Ukrajinom.

Zelenski je u nacionalnom obraćanju u nedelju ujutro, odgovorio na saopštenje Peskova i rekao da ostaje otvoren za razgovore na drugim lokacijama koje ne pokazuju agresiju prema Ukrajini. Ukrajinski predsjednik je dodao da su razgovori u Minsku mogli biti mogući da Rusija nije napala Ukrajinu sa bjeloruske teritorije.

Pratite naš blog uživo - sve o konfliktu Rusije i Ukrajine!

Tagovi