Svijet

UDARILI NA PUTINA I LAVROVA - NAJNOVIJA ODLUKA EVROPSKE UNIJE! Uveli novi paket sankcija predsjedniku Rusije i ministru

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Rinkevičs je na Tviteru naveo da su ministri spoljnih poslova EU "usvojili drugi paket sankcija".

Izvor: Profimedia/ATA Images/Miloš Tešić

Evropska unija se složila da zamrzne imovinu ruskog predsjednika Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova zajedno uz druge sankcije, izjavio je danas letonski ministar spoljnih poslova Edgars Rinkevičs.

Rinkevičs je na Tviteru naveo da su ministri spoljnih poslova EU "usvojili drugi paket sankcija" i dodao da "zamrzavanje imovine uključuje predsjednika Rusije i njenog ministra spoljnih poslova", prenio je Rojters. On je rekao da EU planira da pripremi još jedan paket sankcija.

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtijevaju od nas odlučnu i hitnu akciju, narodne republike Donbasa su se obratile Rusiji sa zahtjevom za pomoć".

Prema riječima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savjesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da polože oružje i ode kući.