Svijet

RUSI ZAUZELI AERODROM HOSTOMEL, 200 HELIKOPTERA UČESTVOVALO U DESANTU: Zelenski poručuje - biće opkoljeni i razbijeni!

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane!

Rusija je rasporedila dodatne trupe u blizini Ukrajine
Izvor: Youtube/Military Girl - News, Technology, Shorts

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su njegove snage preuzele kontrolu nad ključnim aerodromom Hostomel u blizini Kijeva, prenosi ruska agencija Interfaks. Navodi se da je 200 ruskih helikoptera i desantna snaga korišćeno da ga zauzmu. Takođe se kaže da je Kijev "blokiran sa Zapada".

U operaciji na aerodromu, poznatom i kao aerodrom Antonov, učestvovalo je oko 200 ruskih helikoptera, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinski lider, predsednik Volodimir Zelenski, obećao da će biti opkoljeni i razbijeni, prenosi France24.

"Neprijateljski padobranci u Hostomelu su blokirani, a trupe su dobile naređenje da ih unište", rekao je Zelenski u video obraćanju.

Ministarstvo je tvrdilo da je poginulo 200 vojnika iz ukrajinskih specijalnih jedinica, dodajući da ruskih gubitaka nije bilo, prenosi državna novinska agencija RIA Novosti.

Rusko ministarstvo odbrane je takođe saopštilo je da su njene snage opkolile grad Černihiv, koji se nalazi oko 150 km severno od glavnog grada Kijeva.

"Blokiranje grada Černihiva je završeno", rekao je portparol Igor Konašenkov, u komentaru ruske novinske agencije Interfaks.

Tagovi