Svijet

PRIHVAĆEN POZIV ZELENSKOG!? Putin u telefonskom razgovoru sa Đi Pingom rekao da je spreman za pregovore

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Vladimir Putin odgovorio je na poziv Volodimira Zelenskog da otpočnu pregovore.

Vladimir Putin objavljuje početak invazije
Izvor: Youtube/RT

Vladimir Putin prihvatio je poziv predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da otpočnu pregovore o rješavanju krize o Ukrajini i obustavi vojnih akcija. Juče je Putin rekao da je donio odluku da odobri specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti ''zahtijevaju od nas odlučnu i hitnu akciju, narodne republike Donbasa su se obratile Rusiji sa zahtjevom za pomoć''.

''Rusija je spremna da pregovara sa Ukrajinom na visokom nivou'', rekao je ruski predsednik Vladimir Putin danas telefonskom razgovoru sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Predsjednik Ruske Federacije istakao je da će cijela odgovornost za krvoproliće biti na savjesti vladajućeg režima u Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov jutros je na konferenciji za medije ponovio da je stav Vladimira Putina da Moskva ne želi da okupira Ukrajinu – već da je "demilitarizuje“. Upitan da li je to bila želja Rusije da sruši demokratsku zemlju, Lavrov implicira da se ta zemlja ne može nazvati demokratskom.

Tagovi