Svijet

"AGENT" KOJI JE PEDOFILU DOVEO VIŠE OD 1.000 DEVOJČICA PRONAĐEN MRTAV! Pokušao da pobegne, pa se obesio u zatvoru

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Nekadašnji francuski agent za modele Žan-Lik Brunel, koji je ozloglašenom pedofilu Džefriju Epstinu doveo više od 1.000 žrtava, pronađen je mrtav.

Izvor: Profimedia

Žan-Lik Brunel, francuski agent za manekenke koji je ozloglašenom pedofilu Džefriju Epstinu "poslao" oko hiljadu devojčica i mladih devojaka za seks, ubio se u zatvoru.

Brunel je imao 76 godina i oduzeo je sebi život vešanjem, javili su francuski mediji. Njegovo samoubistvo dogodilo se svega nekoliko dana nakon što je odjeknuo novi skandal vezan za Epstina, koji se takođe ubio u zatvoru.

Britanski princ Endrju, koji je bio optužen za napastvovanje maloletne žrtve koju mu je Epstin zajedno sa Gilen Maksvel doveo, platio joj je nepoznatu sumu na ime odštete da bi odustala od krivičnog gonjenja.

Brunel je uhapšen u decembru 2020. na aerodromu pošto je pokušavao da pobegne u Senegal, a policija je dugo vodila istragu protiv njega zbog učešća u pravom lancu pedofilije i zlostavljanja devojčica. Uhapšen je i optužen, između ostalog, za silovanje devojčice od 15 godina.

Bio je prebačen u La sante, jedan od najstrožih zatvora u Francuskoj, i pronađen je obešen tokom noći između petka i subote. U njegovoj ćeliji nije bilo sigurnosnih kamera tako da je zbog njegove smrti pokrenuta istraga.

Epstin, optužen da je predvodio lanac pedofila u kojem su bili brojni svetski moćnici i bogataši, takođe je sebi oduzeo život nakon što je uhapšen. Epstin je pronađen obešen u zatvoru u Njujorku u avgustu 2019, hitno je prebačen u bolnicu ali je tamo preminuo. Čekao je suđenje zbog trafikinga, pedofilije i silovanja.

Tagovi