Svijet

STRAŠNA OLUJA TRESE NJEMAČKU! U Berlinu proglašeno VANREDNO stanje, potpuno poplavljeni djelovi Hamburga (VIDEO)

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Oluja Ilenija (Ylenia) pogodila je tokom noći Nemačku, posebno sjeverne i istočne djelove, i iza sebe ostavila srušena drveća, uništene krovove kuća... Otkazani su brojni letovi, a željeznički saobraćaj je prekinut u nekoliko saveznih država.

Izvor: YouTube/Printscreen/ HAARP

Njemačka meteorološka služba izdala je crvena upozorenja za sjever zemlje sve do danas uveče a najavljuju i mogućnost tornada.

Tokom noći, jaki udari vjetra od preko 100 km/h zahvatili su zemlju, naročito na sjeveru, u središnjim djelovima i na istoku zemlje. U planinama Harc je izmjeren udar vjetra od 152 km/h, javlja Bild. Berlinska vatrogasna brigada proglasila je jutros vanredno stanje zbog oluje.

"Od 2 sata ujutro došlo je do naglog povećanja operacija povezanih s vremenom", rekli su.

Nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava pozvano je u službu kao podrška profesionalnoj vatrogasnoj stanici. U Licterfeldeu su stabla padala na parkirane automobile, a vjetar je odnio rasvjetni stub. Vjetar je uništio i šator mjesta za testiranje u Severnoj Rajni-Vestfaliji ali srećom niko nije povrijeđen, saopštili su vatrogasci.

Oluja u Nemačkoj
Izvor: YouTube/ WetterOnline

Najviše problema bilo je u Hamburgu. Poplavljena je poznata pijaca, a u četvrti Eimsbutel vjetar je iščupao stablo ispred jednog paba. Oluja je izazvala i veliku štetu u Donjoj Saskoj i Bremenu. Na auto-putu kod Vestoverledingena vozač kamiona se zaletio u srušeno stablo ali, srećom, nije povrijeđen.

Nevrijeme je uticalo i na željeznički i avio saobraćaj. Srušeno drveće ometalo je kretanje vozova. Iz predostrožnosti, Lufthansa je otkazala 20 letova, a putnicima je savjetovano da provjere status svog leta na veb stranici avio kompanija.

Oluja u Nemačkoj
Izvor: YouTube/ shz.de – Nachrichten aus Schleswig-Holstein

Tagovi