Svijet

RAZGOVOR PUTINA I MAKRONA TRAJAO 5 SATI! Francuski predsjednik u strahu - evo o čemu su pričali

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Francuski lider je otputovao u Moskvu na razgovore usred sukoba između Istoka i Zapada.

Izvor: Profimedia/YouTube/Printscreen/Public Sénat

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u ponedeljak sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom. Putin je opisao razgovore u Kremlju kao korisne, sadržajne i poslovne i rekao da bi neke od Makronovih ideja mogle da budu osnova za dalje zajedničke korake.

Francuski lider je otputovao u Moskvu na razgovore usred sukoba između Istoka i Zapada oko jačanja ruske vojske u blizini Ukrajine i kampanje Kremlja za bezbjednosne "garancije" iz Vašingtona koje bi uključivale zaustavljanje širenja NATO-a.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora, Putin je rekao da su brojne Makronove ideje o bezbjednosti realne i da će njih dvojica ponovo razgovarati kada Makron otputuje u Kijev da se sastane sa ukrajinskim rukovodstvom.

"Nekoliko njegovih ideja, predloga, o kojima je vjerovatno još rano govoriti, mislim da je sasvim moguće napraviti osnovu za naše dalje zajedničke korake“, rekao je on i dodao:

Izvor: Profimedia

"Dogovorili smo se da ćemo se posle njegovog putovanja u ukrajinsku prijestonicu ponovo nazvati i razmeniti mišljenja o ovom pitanju", rekao je on.

Rusija je poslala više od 100.000 vojnika u blizini Ukrajine, izazivajući strah da Moskva možda planira invaziju. Rusija je odbacila te navode.