Svijet

TRAGEDIJA NA SKIJANJU, NASTRADALA PETOGODIŠNJA DJEVOJČICA: Bila na času sa instruktorom, HOROR SCENU gledala druga djeca

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Djevojčica je pohađala časove skijanja i u trenutku nesreće bila je sa instruktorom i još četvoro djece na ski stazi u francuskim Alpima.

ilustracija
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Petogodišnja Britanka poginula je u tragičnoj nesreći na ski stazi u francuskim Alpima. Djevojčica je bila na času skijanja kada je juče ujutru u nju velikom brzinom udario skijaš. Nažalost, umrla je dok je transportovana u bolnicu helikopterom.

Sinoć je u policiji priveden 40-godišnji mještanin i otvorena je istraga za ubistvo iz nehata.

Stravična nesreća dogodila se juče oko 11 sati u skijaškom centru Flen, u regionu Gornje Savoje u francuskim Alpima, 50 milja od švajcarskog grada Ženeve.

 Djevojčica je bila na skijaškoj stazi Serpentine koja je klasifikovana kao "plava", što znači da je u pitanju laka staza.

Bila je na grupnoj nastavi skijanja koju je vodila nacionalna škola skijanja, "Ecole du Ski Francais" (ESF), sa još četvoro djece. Djeca su bila u jednom nizu iza instruktora blizu ivice staze.

Tužilac koji je nadgledao istragu je rekao: "Dijete se nalazilo u jednom redu iza instruktora i spremalo se da skrene udesno kada ju je veoma nasilno udario skijaš koji je pristigao velikom brzinom i koji je uzalud pokušao da je izbjegne."

Otvorena je istraga za ubistvo iz nehata zbog "kršenja obaveze bezbjednosti i opreznosti". Djevojčica je živjela u Ženevi.

Tagovi