Svijet

UŽASNO! JELEN NALETIO NA LOVCA I IZBIO MU OKO: Kamera sve snimila, pljušte komentari podrške - ali za životinju!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Preplašeni jelen promijenio je život poljskom lovcu, kada je izletio iz šiblja i svojim rogom mu izbio oko, dok ga je ovaj sve vrijeme snimao.

Izvor: YouTube/Printscreen/Leszek Kaminski

Lešek Kaminiski sa oružjem bio je u grupnom lovu u šumama u blizini Helma, na jugoistoku Poljske, kada je naišao na užasnutu životinju koja se skrivala u žbunju.

Na snimku se vidi kako lovac ide prema jelenu sa podignutim oružjem, a kamera prikazuje Kaminiskijevu perspektivu iz prvog lica. Odjednom, životinja izbija iz šipražja vrtoglavom brzinom pravo u kameru, i svojim rogovima zabija lovcu rog u lice, ostavljajući ga s užasnim povredama.

Kaminiski se, zajedno sa kamerom, okrenuo i pao na zemlju, a lovac je uzdahnuo od bola prije nego što je opsovao na poljskom. Dok je jelen odjurio, Kaminiski je ostao da leži na zemlji sa teško oštećenim okom.

Na fotografijama koje je lovac kasnije objavio na društvenim mrežama, a nisu ovdje objavljene zbog uznemirujućeg sadržaja, vidi se kako se krv izliva iz oštećenog oka i curi niz lice.

Druga slika pokazuje njegovu lovačku pušku kako leži na zemlji, takođe oblivena krvlju. Pogledajte snimak incidenta:

Jelen napada čoveka u lovu
Izvor: YouTube/Leszek Kaminski

Nakon što su ga kolege lovci otkrili, Kaminiski - koji vodi blog o lovu - hitno je prebačen u bolnicu gdje je podvrgnut opsežnoj operaciji oka i tjemena glave.

Iako se incident dogodio neposredno pred Božić, snimak incidenta je tek sada postavljen na Jutjub. Gledaoci nisu bili toliko empatični prema Kaminiskiju kao njegovi kolege lovci, već su preplavili sekciju za komentare pohvalama za jelena.

Jedan je napisao: "Bravo za jelena! Želim mu nastavak uspjeha u udaru na sadiste!"

Drugi je objavio: "Ovaj jelen je moj heroj dana."

A još jedan je prokomentarisao: "Poštovanje za jelene!"