Svijet

JEZIVO! TIGAR DRŽI MUŠKARCA U ČELJUSTIMA, A ŠERIF PUCA U DIVLJU ZVIJER! Očajnički vapaji mladića - "Upucajte ga" (VIDEO)

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Na snimku se vidi i trenutak kada je zamjenik šerifa upucao životinju.

Izvor: Youtube/Printscreen/Collier County Sheriff's Office

Kancelarija šerifa Kolijer okruga objavila je snimak incidenta koji se dogodio u zoološkom vrtu na Floridi kada je jednog mladića tigar ugrizao za ruku. Na snimku se vidi i trenutak kada je zamjenik šerifa upucao životinju. Napad i akciju spasavanja mladića za kojeg se vjeruje da je u dvadesetim godinama zabilježila je kamera koja se nalazi na uniformi zamjenika šerifa.

Incident se desio u srijedu u zoološkom vrtu u gradu Napulj u Floridi, a poslije incidenta vrt je zatvoren, saopšteno je iz lokalne kancelarije šerifa. Član tima za čišćenje hodnika i radnje, ali ne i životinjskih kaveza, ušao je u zabranjenu zonu gdje je bio tigar - navodi se iz kancelarije šerifa. Na snimku se čuju u očajnički vapaji mladića čiju ruku tigra drži u svojim čeljustima.

"O bože! Pomozi mi!", vikao je dok je jedan radnik zoološkog vrta dozivao tigra u nadi da će mu skrenuti pažnju.

Zatim se čuje kako očajni mladić moli policiju da upuca životinju.

"Upucajte ga! Upucajte ga!", vikao je.

Potom zamjenik šerifa vadi pištolj i iz blizine puca u tigra. Mladiću je potom pružena prva pomoć, a zatim je prebačen u bolnicu. Ljekari su objavili da su povrede koje zadobio teške, ali nije poznato više detalja o njegovom zdravstvenom stanju. Mladić kog je tigar ujeo bio je angažovan kao čistač u firmi koju je zoološki vrt unajamio. U trenutku napada našao se u dijelu zoološkog vrta u koji ulaz nije dozvoljen.

"Prve informacije ukazuju da je čovjek hranio ili mazio tigra. I jedno i drugo su nedozvoljene i opasne aktivnosti", navedeno je u izvještaju šerifa.

Tagovi