Svijet

KATASTROFALNA NESREĆA NA AMERIČKOM AUTOPUTU: U lančanom sudaru slupano 40 vozila, gore kola, saobraćaj u kolapsu (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Zimski uslovi na putu doveli su do sudara i zastoja vozila na međudržavnoj magistrali 94 u zapadnom i centralnom Viskonsinu jutros, a jedan niz incidenata je satima zatvorio dugu dionicu autoputa, saopštila je policija.

Izvor: YouTube/Printscreen/ CBS 58

Oko 40 vozila, uključujući traktorske prikolice, sudarilo se na autoputu u četvrtak ujutro, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Viskonsina.

Put I-94 je satima bio zatvoren u oba smjera na potezu od oko 40 kilometara od oblasti Osio do oblasti Blek River Fols zbog niza udesa "u koje je uključen veliki broj polutegljačkih prikolica i putničkih vozila", rečeno je iz državne patrole Viskonsina.

Prvobitna nesreća - traktor koji je naletio na "ostrvo" i zapalio se, zarobivši dva putnička vozila - dogodio se oko 5:45 ujutro, saopštilo je državno Odjeljenje za saobraćaj.

"Nekoliko sekundarnih nesreća i slijetanja s puta dogodilo se u blizini", saopštilo je Odjeljenje. Nema prijavljenih smrtnih slučajeva, a dok su neki ljudi prebačeni u bolnice, povrede su bile lakše, rekao je poručnik državne patrole Tim Vajberg.

Smrznuta kiša izazvala je poledicu duž magistrale I-94 od Menomonija do vodopada Blek River, a zbog toga su se desili udesi i izletanja, saopštilo je Odeljenje za saobraćaj.

Majk Olsen, koji je vozio duž I-94 u blizini Osea i tamo napravio snimak mjresta nesreće, rekao je za "Si-En-En"  da su uslovi na putu bili "super-zaleđeni".

Masovni lančani sudar u Viskonsinu
Izvor: Youtube/ CBS 58

Olsenov snimak  prikazuje traktorske prikolice u sredini i veliki požar na autoputu. Odjeljenje za saobraćaj je saopštilo da predviđa da će trake u oba smjera ponovo biti otvorene popodne.