Svijet

PRODAVALI RADIOAKTIVNU "ZAŠTITNU" OPREMU! Teoretičarima zavjere se bježanje od 5G tehnologije obilo o glavu!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

U Holandiji je povučena iz prodaje navodna "zaštitna" oprema protiv 5G tehnologije, nakon što je utvrđeno da je radioaktivna.

Izvor: YouTube/KGET news

Holandske vlasti zabranile su prodaju navodne zaštitne opreme protiv 5G tehnologije nakon što je utvrđeno da je radioaktivna!

Proizvodi kompanije "Energy armor" obuhvatali su narukvicu za djecu, ogrlice i masku za oči čija je prodaja sada zabranjena. Iako 5G tehnologija ne predstavlja opasnost po zdravlje čoveka, ljudi koji su povjerovali u teorije zavjere pohitali su da nabave "zaštitnu opremu" i time se izložili radioaktivnom zračenju, prenose holandski mediji.

Utvrđeno je da ukupno deset proizvoda te kompanije emituje jonizujuću radijaciju, koja može predstavljati rizik po zdravlje, za razliku od 5G mreže.

"Ne možemo da isključimo mogućnost da produženo nošenje ovih predmeta nanese dugoročnu štetu zdravlju", saopštila je holandska Agencija za nuklearnu bezbednost i zaštitu od radijacije.

Svjetska zdravstvena organizacija, kao i druga regulatorna tijela, pojasnila je da 5G ne predstavlja rizik po ljudsko zdravlje. Ali teoretičari zavjere i dalje joj se protive i u protekloj godini su izvršili napade na više od 70 tornjeva samo u Velikoj Britaniji.

Pogledajte našu emisiju o teorijama zavjere i saznajte šta nauka zapravo kaže o mnogim stvarima, pa i 5G tehnologiji.

Tagovi