Svijet

KO JE ODGOVORAN? RECITE MI NJEGOVO IME I PREZIME! Pogledajte kako Putin VASPITAVA svog ministra, kamere sve snimile!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsjednik RF Vladimir Putin je pred kamerama "propitao" ministra za prirodne resurse Rusije, Aleksandra Kozlova, u vezi sa čišćenjem i uništavanjem deponija u ovoj zemlji.

Izvor: Profimedia

Na sjednici Savjeta za strateški razvoj i nacionalne projekte, na kojoj je, između ostalog, pokrenut i problem nelegalnih deponija u granicama grada, jer za 104 objekta još nisu gotovi projektni predlozi neophodni za njihovu likvidaciju, Putin je pitao Kozlova:

"Želim da čujem: ko se u Vašem ministarstvu konkretno time bavi? Možete li da kažete ime i prezime te osobe? Ko je to?", ispitivao je Putin ministra. Ministar Kozlov je odgovorio da se tim problemom bavi troje ljudi.

"Dakle, tri čovjeka se u vašem ministarstvu bave time. Ko je od njih glavni, ko snosi ličnu odgovornost za rezultat rada?", pitao je Putin, a Kozlov je rekao da, kao ministar, i sam snosi odgovornost.

"Vi ste odgovorni za sve što se dešava u ministarstvu. Ko je u ovoj oblasti? Ko je odgovoran?", nastavio je predsjednik Rusije.

Ministar je otkrio o kome se radi, i imenovao svog zamjenika Murada Kerimova kao odgovorno lice.

"Dobro. Čuo sam", rekao je Putin.

Potom je ministar predložio da čelnici regiona snose ličnu odgovornost za uklanjanje nelegalnih deponija.

"Dobro ste rekli. Neophodno je da regionalni čelnici lično preuzmu kontrolu nad radom u ovoj oblasti. I da oni, regionalni čelnici, guverneri, pomognu gradonačelnicima svojih gradova, uključujući projektnu i budžetsku dokumentaciju, da pripreme svu dokumentaciju u vezi sa ovim", naglasio je predsjednik Rusije na sastanku Savjeta.