Svijet

14 GODINA ROBIJE ZA SRBINA: KOKAIN ŠVERCOVAO U ZAMRZNUTOJ PICI, EVO KAKO JE OTKRIVEN

Autor Gordana Bojanić

Vladimir Petrović (40) uhapšen je pošto je u hladnjači, kojom je doputovao iz Italije, otkriveno 50 kilograma narkotika, a sud u Mančesteru ga kaznio sa 14 godina zatvora

Izvor: GMP

Vladan Petrović (40), vozač kamiona rodom iz Srbije, osuđen je u sudu u Mančesteru na 14 godina zatvora zbog trgovine kokainom. Kako prenosi BBC, državljanin Srbije koji je uhapšen u martu, pokušao je u Veliku Britaniju da prokrijumčari 50 kilograma kokaina sakrivenog u hladnjači sa picom.

Vreijdnost droge koja je pronađena u njegovom kamionu, procijenjena je na skoro šest miliona eura. Petrović je, kako navode, radio kao vozač hladnjače.

Putovao iz Italije

"Na put je krenuo iz Italije, gdje je njegova hladnjača bila uredno natovarena pošiljkom smrznutih pica, čije je krajnje odredište bila Velika Britanija. Na drugoj lokaciji, koja je i dalje nepoznata, natovario je kokain. Droga, 31 paket, bio je ispod pica, a 19 paketa sa po kilogramom kokaina policija je pronašla u kabini kamiona"; saopštila je policija.

Najveća količina droge zaplijenjena u Crnoj Gori, 1,4 tone kokaina skrivenih u tovaru banana, otkrivena je zahvaljujući obavještajnim podacima koje su dostavili istražitelji iz Londona.

Lisice su mu, kako navode, stavljene kada je stigao u jedno skladište u Britaniji, u mjestu Hejvud u Mančesteru.

"Radnici koji su trebali da istovare pice u skladištu, postali su sumnjičavi zbog njegovog ponašaranja i odmah su pozvali policiju. Hladnjača i kamion su detaljno pretreseni i tada je otkriven veliki tovar droge", preneli su mediji. Ogranizator i naručilac pošiljke, kako navode, nisu otkriveni. Istražitelji vjeruju da je droga bila namijenjena lokalnim kriminalnim grupama, koje su namjeravale da ga rasparčaju i prodaju. Droga bi, kako navode, na ulici dostigla još veću vrijednost od šest miliona eura.

"Petrović je uhapšen u skladištu. Vjeruje se da je on bio dobro plaćen da preveze pošiljku", navode oni.

Kvarljiva roba

Detektiv Det Kon Maršal Trover, posle njegovog hapšenja, izjavio je da očigledno njegova pohlepa za novcem nadmašila veliki rizik koji je preuzeo pokušajem da uveze kokain u Veliku Britaniju.

"Učinio je sve što je mogao da pokuša da prikrije ono što je prevozio, osim pica, u svojoj hladnjači. Natovario je robu koja je kvarljiva i ne može dugo da stoji, upravo kako bi pokušao da ubrza i zaobiđe kontrole na granici Velike Britanije", objasnio je detetkiv.