Svijet

URLALA U CRKVI NA LATINSKOM, ŠAMARALA MAJKU, PELA SE NA NAMEŠTAJ: Sveštenik 9 sati isterivao đavola iz devojke (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Svake godine 500.000 Italijana traži pomoć od sveštenika radi isterivanja đavola, rezultat je istraživanja dnevnog lista "La Stampa".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ova metoda postoji i danas, a jedan od slučajeva koji je odjeknuo u javnosti prošle nedelje je isterivanje đavola iz 28-ogodišnje devojke u Vićenci, koje je trajalo preko devet sati.

U Crkvi Madone u Monte Beriku, devojka Vićence se tokom ispovesti prošle nedelje navodno transformisala, urlajući nerazumljive rečenice, glasom koji joj nije pripadao i na stranim jezicima uključujući i latinski, kako su to izjavili uplašeni svedoci koji su pobegli iz crkve.

Policija i hitna pomoć nisu mogli da uđu u crkvu jer je devojka bila kao "pobesneli metak" koji je leteo na sve strane penjući se na nameštaj i šamarajući majku koja je došla sa njom u crkvu. Nakon što su je sveštenici zaustavili i pozvali egzorcistu crkve, dobili su potvrdu da je devojka zaposednuta.

Egzorcizam je trajao od 11 ujutru do 20:30 uz prisustvo četiri sveštena lica koja su pomagala. Otac i brat su bili ubeđeni da je ona psihijatrijski slučaj dok je majka jedina mislila da je potrebno da se obrate sveštenim licima.

"Ovaj put se radilo o pravom slučaju posedovanja. Tek nakon skoro devet sati devojka je na kraju pala na pod iznemogla. Ovo je bio težak slučaj", izjavio je za italijanske medije otac Karlo Rozato.

Ne zna se da li je devojka kompletno oslobođena jer nekada egzorcizmi, po rečima sveštenika mogu da traju godinama u smislu da molitve za oslobađanje moraju da se ponavljaju tokom dužeg vremena.

Sveštenik iz Vićence, don Alesio Garzani, izjavio je da je jako važno prostudirati slučaj ne bi li se videlo da li osoba ima neku psihijatrijsku dijagnozu koja može da objasni njeno ponašanje.

Kako izgleda navodna zaposednutost đavolom?

Deformisano lice, jako dubok glas, metalni predmeti ili hrana koju osoba nikada nije pojela a koji izlaze napolje, rečenice koje izgovara na arhaičnim jezicima koje ne poznaje izuzetno jaka fizička snaga i nasilne reakcije tokom molitve i na svetu vodicu, to su simptomi zaposednutosti đavolom, zbog čeka čak pola miliona Italijana traži pomoć zvaničnih i nezvaničnih egzorcista.

Tagovi