Svijet

JEZIVI ZVUKOVI DOPIRU IZ ZALEĐENOG JEZERA: Teoretičari zavjera na nogama - evo kako objašnjavaju ovaj fenomen (VIDEO)

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Jezero u Koloradu je zaleđeno i ispušta čudne zvuke, koji su podstakli teoretičare zavjera da spekulišu.

Zaleđeno jezero, Kolorado
Izvor: YouTube/CBS Denver

Jezero Stimbot, koje se nalazi na sjeverozapadu Kolorada (SAD), ove je nedelje je sasvim slučajno postalo tema bizarne teorije zavjere, a sve zahvaljujući audiozapisu koji je objavio "Kolorado Parks and Vajldlajf". Nevjerovatni prirodni fenomen su neki sasvim sigurno pogrešno protumačili i to kao dokaz postojanja vanzemaljaca.

Kratki audio zapis sadrži neke vrlo čude zvukove koji su se čuli iz jezera. Jedan neobičan zvuk, koji podsjeća na zvuk “blastera” iz filmova "Ratovi Zvezda", zapravo proizvodi led koji se pomjera zbog temperaturnih razlika. Radi se o dobro poznatom fenomeni, pa na Jutjubu postoji bezbroj videa na kojima se nalaze slični snimci zaleđenih jezera u Kanadi, Norveškoj, Švedskoj i na drugim mjestima.

 Ipak, to zavjerenike nije spriječilo da tvrde da su zvukovi dokaz “baze vanzemaljaca”. Poznati teoretičar zavjere Skot Si Voring, čije objave često i pomalo neobjašnjivo citiraju velike novine, sugerisao je da su ti zvukovi “stopostotni dokaz da postoji baza vanzemaljaca na dnu zaleđenog jezera”.

“Zabilježene su i bijele kugle NLO. Očevici su hiljade stanovnika Kolorada tokom poslednjih nekoliko godina. Signali upućuju na to da postoji baza vanzemaljaca duboko ispod jezera, koja pojačava zvukove ispod jer je zamrznuta”, piše Voring.

Zaleđeno jezero, Kolorado, SAD
Izvor: YouTube/CBS Denver

Bez obzira na njegove riječi, budući da je prirodni uzrok zvukova već utvrđena činjenica, ova pojava samo pokazuje kako se takve stvari lako mogu pogrešno protumačiti i kako neutemeljene glasine koje kruže internetom mogu da dobiju na značaju.

Tagovi