Svijet

IMAO JE SAMO 15, BILA MU JE UČITELJICA! Emanuel Makron je čak 25 godina mlađi od supruge, roditelji su bili PROTIV!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsednik Francuske i njegova supruga Brižit Tronje zbog svoje neobične ljubavne priče godinama privlače veliku pažnju u javnosti.

Izvor: Profimedia

Brižit je ušla u njegov život još kada je imao samo bio 15 godina, prvo mu je bila nastavnica, pa ljubavnica i na kraju je postala supruga predsednika Francuske.

Posebnu pažnju u njihovoj ljubavnoj priči privlači podatak da je ona starija od njega - i to čak 24 godine. Ovi su svoj odnos započeli 1990-ih. Kako je istakla, dok je bila nastavnica, pažnju joj je privukao mladić koji je glumio u jednoj predstavi - to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i - tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emanuelovom inteligencijom, a osećanja su bila obostrana i, dva meseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti "šta god radila".

Ona je u to vreme bila udata iako se viđala sa Makronom, a na kraju se razvela i 2007. godine stupila u brak sa Emanuelom, ali je i u Parizu nastavila da radi kao nastavnica.

MAKRONOVI RODITELJI BURNO REAGOVALI

Nova biografija francuskog predsednika Emanuela Makrona otkrila je da su njegovi roditelji bili šokirani kada su otkrili da njihov, tada 16-godišnji sin ima aferu sa svojom oženjenom učiteljicom.

Njegovi roditelji zapretili su Brižit da ga se kloni dok ga ne prođe zaljub­ljenost, a ona je odgovorila da ne može da obeća ništa. Emanuel je poslat u Patiz, ali je pre odlaska obećao da će je oženiti. Održali su vezu na daljinu nekoliko godina, sve do 2006. kada se Bridžit konačno razvela, a već naredne godine postala je gospođa Makron.