Svijet

PRVI SNIMAK NAKON TRAGEDIJE U RUSIJI! POGINULO 11 RUDARA: Više od 40 povrijeđenih u nesreći, dima je bilo svuda (VIDEO)

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Nema potvrde da je u rudniku u Rusiji došlo do eksplozije ili požara.

Rusija, poginuli rudari
Izvor: Printscreen/Youtube/Телеканал 360

U fatalnoj nesreći koja se dogodila u rudniku uglja u oblasti Kuzbas u Rusiji poginulo je najmanje 11 rudara, dok je više od 40 povrijeđeno i smješteno na bolničko liječenje.

 Posle izvještaja da se na dubini od 250 metara pojavio dim, spasilački timovi poslati su u rudnik. Iako nema potvrde da je u rudniku došlo do eksplozije ili požara, ministarstvo za krizne situacije navelo je da dim ometa napore spasilaca i otežava pronalaženje povrijeđenih, prenosi RT.

U rudniku je u trenutku incidenta bilo 285 osoba, a više od 200 je evakuisano.

Kuzbas je oblast u Sibiru, udaljena je nekih 3000 kilometara od Moskve. Kuzbas je poznata je po ogromnim rezervama uglja. Incident se dogodio u rudniku Listvijažnaja u malom gradu Belovo.

Sergej Civiljov, regionalni guverner, rekao je da su 43 osobe prebačene u bolnicu i da su četiri u teškom stanju. Kako je dodao, 19 spasilačkih divizija se nalazi na mjestu nesreće.

Rusija, poginuli rudari
Izvor: youtube/Телеканал 360

Neimenovani izvor u spasilačkim službama kazao je agenciji TAS da se u rudniku zapalila ugljena prašina što je dovelo do toga da se dim proširi kroz ventilaciju. Poznato je da su se rudari otrovali, prenosi Interfaks.

Tužilaštvo iz regiona Kemerovo je odmah pokrenulo istragu.

Tagovi