Svijet

AUTOBUS SMRTI PREVOZIO PIROTEHNIKU I BENZIN? Izgorio za manje od dva minuta, a navodno je ovo razlog nesreće!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Infomaks nezvanično saznaje da se u prednjem dijelu autobusa nalazila nelegalna cistjerna kapaciteta 1.000 litara nafte i pirotehnika.

Izvor: Profimedia

Prema prvim saznanjima bugarske policije o nesreći na autoputu Struma u ​​Bugarskoj, autobus turističke agencije "Besa trans" potpuno je izgorio za manje od dva do tri minuta, što je razlog velikog broja poginulih putnika. Prema prvim saznanjima policije, požar je izbio u prednjem dijelu autobusa.

Infomaks nezvanično saznaje da se u prednjem dijelu autobusa nalazila nelegalna cisterna kapaciteta 1.000 litara nafte što je svakako doprinelo da se ova nezgoda pretvori u tragediju. Ali ono što je najšokantnije, a nezvanično saznaje Infomaks, jeste da je autobus prevozio veliku količinu pirotehničkog materijala koji je trebalo da završi na makedonskom tržištu pred novogodišnje praznike.

 Pored dodatne cistjerne, autobus je imao i posebno skladište za šverc robe, a u ovom slučaju je prevezen pirotehnički materijal, navodno oko 30 hiljada petardi.

Ovaj podatak objašnjava i svjedočenje bugarske novinarke Patricije Kirove koja je istakla da su sve žrtve u strašnoj nesreći bile na srednjim vratima autobusa i pokušale da pobjegnu, a da nijedan putnik nije bio na njihovom mjestu.

Ako je nakon požara u prednjem dijelu, koji je nastao zbog dodatnog rezervoara za ulje, navodno eksplodirao pirotehnički materijal, već je jasno zašto niko od putnika nije uspio da pobjegne kroz vrata autobusa.

Nezvanično, vozaču putničkog vozila, neposredno prije udesa, pozlilo je i na graničnom prelazu između Turske i Bugarske zatražio je od svog kolege, sada pokojnog Ljupča Zafirova, da ga zamijeni.

Podsjetimo, u užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na 70 kilometara od Sofije u Bugarskoj, poginulo je 46 putnika koji su živi izgorjeli u vatrenoj stihiji. Svi oni stradali su u autobusu firme “Besa turs”, koji je prevozio putnike iz Istanbula preko Sofije do Skoplja.

Žrtve i povrijeđeni su mahom državljani Sjeverne Makedonije, a među sedmoro preživjelih je i državljanin Srbije Ljuljzim Sulejmani (26), koji se u autobusu smrti našao zajedno sa suprugom Medinom Lutfiju (25) iz Kumanova.

Tagovi