Ekonomija

ŠMIT OCIJENIO: EVROPA SAD IMPRESIVAN I HRABAR PROGRAM

Autor Milena Mijušković Izvor MINA

Evropa sad je impresivan i hrabar program koji posebno brine o mladima i želi da ih zadrži u Crnoj Gori, ocijenio je komesar za radna mjesta i socijalna prava Nikolas Šmit.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Kako je saopšteno iz ministarstava finansija i ekonomskog razvoja, Šmit je razgovarao sa ministrima ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem.

“Teme sastanka sa Šmitom su bile reformski projekti Vlade Crne Gore na kojima se intenzivno i sa posebnim senzibilitetom radi, a koji imaju za cilj povećanje kvaliteta života građana, zapošljavanje mladih i socijalna pitanja”, kaže se u saopštenju.

Milatović je, nakon sastanka, istakao ogromnu podršku Šmita za prezentovani program Evropa sad.
“Kako je i sam rekao - konačno da neko brine o mladima u Crnoj Gori“, kazao je Milatović.

 Navodi se da Ministarstvo ekonomskog razvoja sprovodi niz aktivnosti i u cilju realizacije Programa za mlade koji će se finansirati iz budžeta sljedeće godine kao pilot projekat i pripremna je faza evropskog projekta Garancije za mlade što će dodatno omogućiti mladim ljudima lakše zapošljavanje i aktivaciju na tržištu rada.

Spajić je ocijenio da je prisutan veliki broj nezaposlenih, posebno mladih, kojim se mora posvetiti posebna pažnja.

On je rekao da mu je jasno zašto mladi ljudi imaju želju da odu, jer je, kako je kazao, sam bio u istoj situaciji.

Spajić je istakao da upravo zbog toga zna i šta im je potrebno da bi ostali u Crnoj Gori.

“Šmit je podržao socijalnu politiku Vlade i naglasio da je Program za zapošljavanje mladih i njihov ulazak na tržište rada koji pripremamo jedan od najboljih načina da se jedan takav problem riješi”, rekao je Spajić.

Kako je saopšteno, pored Šmita, Spajić i Milatović se danas u Briselu sastaju i sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, komesarkom za demografiju i demokratiju, Dubravkom Šuicom, kao i generalnim direktorom Direktorata za ekonomske i finansijske poslove (DG ECFIN), Martinom Vervejem.

Tagovi