Ekonomija

AMAN RESORTS TRAŽI ČVRSTE GARANCIJE VLADE

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Hotelski operater Aman i zakupac Adriatic properties spremni su da ove sezone otvore grad-hotel Sveti Stefan i vilu Miločer, ali od Vlade traže čvrste garancije da će biti ispoštovno nekoliko ključnih uslova kako bi bio omogućen rad elitnog kompleksa.

Izvor: MONDO

U odgovoru premijeru Zdravku Krivokapiću, zakupac elitnog ljetovališta insistira na garancijama za konkretne probleme s kojima se Aman i Adriatic properties suočavaju posljednjih mjeseci, umjesto “nejasnih i neodređenih obećanja koja se daju, a zatim demantuju novim upadima i medijskim nastupima vladajućih zvaničnika”, pišu Vijesti.

Oni traže garancije od odgovornih strana – vladinih preduzeća Sveti Stefan hotela i HTO Miločer, kao i Ministarstva ekonomskog razvoja, kao garanta ugovora o zakupu hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, a ne samo od premijera, koji nije ugovorna strana.

 Krivokapić se krajem juna pismom obratio operateru i zakupcu i naveo da će Vlada osigurati zakupcu da zadrži i upotrebljava posjed hotelskog rizorta, kao i da neće biti uznemiravanja ili prepreka trećih strana.

On je kazao da je Vlada otvorena za dijalog o svim ključnim problemima kako bi bili riješeni.

Na stolu je nekoliko uslova koji su prije dva mjeseca predstavljeni Ministarstvui ekonomskog razvoja, te se od Krivokapića i Vlade očekuje da ispune ono za šta se deklarativno zalažu.

Od Vlade se tražlo da omogući Amanu ekskluzivnost za Kraljičinu plažu, Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu, odnosno da na njima borave gosti hotela, što je predviđeno ugovorom o višedecenijskom zakupu hotelskog kompleksa, kako je bilo i prethodnih deceniju i po.

Jedan od ključnih uslova je i da ekskluzivni status ima Kraljičina plaža i staza koja vodi ka spa-centru, odnosno da taj prostor, kao i do ovog ljeta, mogu da koriste samo gosti hotelskog kompleksa.