Ekonomija

DNEVNI VOZ NA LINIJI BAR-BEOGRAD TREBALO BI DA BUDE USPOSTAVLJEN 15.JUNA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Dnevni voz na liniji Bar-Beograd-Bar trebalo bi da bude uspostavljen 15. juna, kazala je portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore Ana Božović, prenosi RTCG.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Ona je dodala da ako bude interesovanja, moguće je da linija bude uvedena i ranije. Najavila je akcije za putovanja vozom, navodi RTCG.

Božović je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazala da u susret ljetu i turističkoj sezoni lokalni vozovi saobraćaju po redu vožnje, a očekuju, kako je kazala, da se situacija i u danima vikenda normalizuje.

Kada je riječ o međunarodnom prevozu za sada saobraća samo noćni voz i to iz Bara u 19 sati a iz Topčiteda u 21 sat.

 Situaciju u Željeznici ocjenjuje složenom.

“Jako je teško poslovati u ovakvim okolnostima ali se nadamo i očekujemo generalnu stabilizaciju i da ćemo se ubzo vratiti normalnom funkcionisanju u svakom smislu. Radujemo se ljetu i ljetnjoj turističkoj sezoni”, kazala je Božović za RTCG.

Očekujući normalizaciju saobraćaja u tom preduzeću, prema riječima Božović, rade i na akcijama, piše RTCG.

“Nadam se da ćemo moći da obradujemo korisnike željezničkih usluga, planiramo akciju u saradnji sa TO Bar i preduzećem Srbija voz, ubrzo ćemo imati sve detalje i obavjestićemo korisnike željezničkih usluga o tome i nadam se da ćemo ih obradovati i da će iskoristiti benefite putovanja vozom”, kazala je Božović.

Ona je dodala i da željeznica ulaže napore da se kvalite usluge zadrži na zadovoljavajućem nivou i očekuje da će putnici to prepoznati.

Podsjeća da se u voz ne može bez maske a mora se, kaže, voditi računa i o socijalnoj distanci, zaključuje RTCG.

Tagovi