Ekonomija

DAKA DAVIDOVIĆ PONUDIO VLADI DA GRADI AUTOPUT!"MOGU DA OBEZBIJEDIM I PARE I LJUDE"

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Biznismen iz Nikšića Miodrag Daka Davidović kazao je da je Vladi prije mjesec i po predočio da ima mogućnosti da realizuje ključne infrastrukturne projekte u Crnoj Gori, piše Dan.

Izvor: MONDO

Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare istakao, predložio je da na bazi privatno-javnog partnerstva radi autoput Bar-Boljare i Debeli Brijeg-Ulcinj, kao i da revitalizuje dio pruge Beograd-Bar kroz Crnu Goru.

Davidović je u novembru lani osnovao Narodni pokret sa kojim je učestvovao na lokalnim izborima u Nikšiću. Kako je pojasnio, Pokret nije formiran za jednokratnu upotrebu već je to budućnost Crne Gore.

“Naš čitav program bila je ekonomija, a to je i danas. Narodni pokret je u prilici da obezbijedi partnere i novac za novi „Maršalov plan”. Vidite koliki je lelek nastao zbog kineskog kredita. Sva se Vlada digla na noge i od Brisela do Pariza tražimo milostinju. Tražimo da nam drugi obezbijede sredstva da vratimo kineski kredit. Mi možemo obezbijediti da dug pretvorimo u koncesiju”, poručio je juče Davidović.

Kako odgovor od Vlade još uvijek nije dobio, odlučio je da svoju ponudu javno predstavi jer je u situaciji, kako kaže, da dovede ljude i obezbijedi pregovore, a za uzvrat mu ne trebaju ni „medalje, ni priznanja”.

Narodni pokret neće odustati, rekao je Davidović, od svog ekonomskog plana za Nikšić koji su predstavili tokom predizborne kampanje, a u toku su pregovori za više projekata među kojima su i Željezara i Boksiti.

“Ima nekoliko ljudi koji posreduju u ime vlasnika Željezare. Sa njima sam obavio određene razgovore, ali nije došlo do toga da se to brzo realizuje. Razmišljamo i o Boksitima, radimo sa nekoliko kompanija u svijetu da probamo da vidimo da to što nijesmo uspjeli kroz rad možemo li to da uspijemo kao privatno-javno partnerstvo sa tim kompanijama i to je ono na čemu ćemo mi raditi”, zaključio je Davidović.