Ekonomija

MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJA: Isplata subvencija za februarske zarade ne kasni

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Isplata subvencija za februarske zarade u ugroženim djelatnostima ne kasni, a dio od 3,9 miliona eura već je isplaćen do 15. marta, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Dio subvencija februarskih zarada od 3,9 miliona eura dobilo je 12,14 hiljada zaposlenih za koje su odobreni zahtjevi. Tokom ove sedmice odobreni su i zahtjevi za isplatu februarskih zarada za još 3,55 hiljada zaposlenih od 1,2 miliona eura, saopšteno je iz tog Vladinog resora, pišu Vijesti.

„Subvencije zarada se isplaćuju jednom sedmično, najčešće krajem sedmice, po ustaljenoj proceduri, u skladu sa Programom za subvencionisanje zarada za prvi kvartal. Isplatna lista se kreira nedjeljom uveče za prethodnu sedmicu i obuhvata sve novoodobrene zahtjeve u odnosu na prethodne isplatne liste“, kazali su iz Ministarstva.

Za subvencije januarskih zarada do sada je isplaćeno ukupno šest miliona eura, a subvencionisano je ukupno 19 hiljada zaposlenih.

Vlada je u četvrtak odobrila isplatu sedam miliona eura za program subvencija kamata na reprogram postojećih kredita kod Investiciono-razvojnog fonda i poslovnih banaka za turističku privredu.

Za taj program je stiglo 200 zahtjeva, od čega je isplata ukupnog iznosa kamata prihvaćena kod 100 korisnika, a djelimična kod 20.