Izvršni direktor ToMontenegra

CILJ DA SE NAPRAVI STABILNA AVIO-KOMPANIJA U NAREDNIH DESET GODINA, TOMONTENEGRO DA POLETI PRIJE LJETA

Autor Jovana Raičević

Konferencija za medije povodom predstavljanja rukovodstva i ciljeva nacionalne avio kompanije „ToMontenegro“ održana je u Vladi Crne Gore.

Izvor: YouTube printscreen

Izvršni direktor kompanije Predrag Todorović kazao je da je nacionalna aviokompanija potreba Crne Gore i dodao da je cilj da se napravi stabilna avio-kompanija u narednih deset godina Cilj je i da nova avio-kompanija ToMontenegra bude operativna prije ljeta.

Kako je saopštio "cilj je da se napravi nova moderna kompanija, zasnovana na tržišnim principima i modelu koji će biti samoodrživ."

"Ovo za državu nije trška, nego investicija", poručio je Todorović i istakao da se vratio iz Francuske gdje je radio 10 godina.

On je podsjetio je da su za potrebe ToMontenegra kupljena dva aviona koje je Montenegro Airlines imao na lizingu.

"Te avione imamo u svom vlasništvu zauvijek", naglasio je Todorović i dodao da su ta dva aviona baza za dalji razvoj kompanije.

Kada je riječ o slotovima, Todorović je naglasio da nije zabrinut, odnosno da neki jesu izgubljeni ali da neki nisu.

On je i govorio o broju aviona koji ToMontenegro posjeduje u ovom trenutku.

"Niko ne pravi avio-kompaniju sa dva aviona. Mi ćemo imati i tri, četri i pet aviona kompanija će se razvijati fazno."

Najavljuje transparentne kriterijume pri zapošljavanju.

"Jedini kriterijum pri zapošljavanju biće kompetentnost", naveo je Todorović i dodao da je za očekivati je da će ljudi iz MA, koji budu željeli da rade po zdravim principima, imati mogućnost zaposlenja.

"Ja sam siguran da možemo da napravimo jednu kvalitetnu i solodinu priču, koja će biti primjer i regionu", poručio je Todorović.