Propao dogovor sa HOGANOM?

SPAJIĆ: Nemamo konsultanta NA POSLU OSNIVANJA NOVE NACIONALNE AVIO KOMPANIJE

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Ministarstvo finansija je saopštilo da ta institucija nije angažovala konsultanta na poslu osnivanja nove nacionalne avio kompanije, piše Stanandard.

“Ovim putem, u ime Vlade, još jednom potvrđujemo da nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju. Naglašavamo da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno”, kažu iz Ministartsva finansija za Standard.

Prema nezvaničnim informacijama Standarda, Džejms Hogan, bivši predsjednik i generalni direktor Etihad Aviation Group, boravio je nekoliko dana u Vladi gdje se razgovaralo o njegovom konsultantskom angažmanu, ali iz nama nepoznatih razloga, ti pregovori su propali.

“Cilj svakog inicijalnog sastanka je istraživačke i informativne prirode, s obzirom da je važno da u datim okolnostima prikupimo što više korisnih informacija i iskustava. U tom smislu, vrlo su nam značajna, i vrijedna, čak i ona koja su imala neslavan kraj, jer se u tom slučaju uči iz tuđih grešaka. Što šira i kompletnija slika samo može doprinijeti donošenju konstruktivnih odluka”, kazali su iz Spajićevog kabineta za Standard.

Oni dodaju da se predano radi na pokretanja nove nacionalne avio kompanije.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je riječ o gorućim tema. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio kompanije je, na nivou svijetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom – transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni”, izjavio je Spajić za Standard.

U dopisu Standardu kabinet ministra Spajića naglašava da će to ministarstvo “za razliku od prethodnika, voditi računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo”.

“Kao što je poznato, do sada smo u okviru naših ministarstava pokazali orjentisanost na povratak mozgova iz inostanstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promijenama za naše društvo”, zaključeno je u odgovorima iz Ministarstva finansija za Standard.