Ekonomija

UGOSTITELJIMA da se omogući rad ZA VRIJEME PRAZNIKA

Autor Jovana Raičević

Turistički poslenici su urgirali da se omogući rad ugostiteljskim objektima tokom praznika, jer su brojni ugovoreni aranžmani u riziku od otkazivanja zbog mjera koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, saopšteno je na današnjoj sjednici Odbora PKCG.

Izvor: PKCG

Sjednici je prisustvovao ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je tom prilikom istakao da će Vlada snažno podržati sektor turizma i ugostiteljstva u prvom kvartalu iduće godine. Privrednici su u razgovoru sa Milatovićem ukazali i na veliku važnost nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa za razvoj crnogorskog turizma, te tražili od Vlade da buduće epidemiološke mjere donosi u koordinaciji sa privredom i da ih prate adekvatni mehanizmi ekonomske podrške.

“Odbor je inicirao osnivanje Grupacije ugostitelja jer je potrebno njihovo kontinuirano, snažno i argumentovano djelovanje prema donosiocima odluka”, rečeno je na sjednici kojom je predsjedavao Ranko Jovović.

Sektor turizma i ugostiteljstva će biti snažno podržan u prvom kvartalu 2021. godine. Ovo je najavljeno na danšnjoj sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, u čijem radu je učestvovao ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sa saradnicom.

Tokom sjednice je razmotrena Analiza poslovanja sektora u periodu januar – oktobar 2020, realizacija aktivnosti na odvijanju zimske turističke sezone, te implementacija trećeg paketa ekonomskih mjera podrške građanima i privredi za ublažavanje posljedica pandemije covid-19. Privrednici su na sjednici istakli izuzetno veliku važnost nacionalnog avioprevoznika za razvoj crnogorskog turizma, Turistički poslenici su urgirali da se omogući rad ugostiteljskim objektima tokom praznika, jer saopštavaju da su brojni ugovoreni aranžmani u riziku od otkazivanja zbog mjera koje je propisalo Ministarstvo zdravlja.

Oni su apelovali da Vlada buduće mjere donosi u koordinaciji sa privredom, te da ih prate adekvatni mehanizmi ekonomske podrške Odbor je inicirao osnivanje Grupacije ugostitelja jer je potrebno njihovo kontinuirano, snažno i argumentovano djelovanje prema donosiocima odluka. Sjednicu je vodio predsjednik Odbora Ranko Jovović, uz podršku sekretarke Sanje Marković, a u radu su osim ministra Milatovića, učestvovali i potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović, direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, prof. dr Gordana Đurović, Miodrag Vujović, predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije.